Stil: Schwarzbier
Bryggd: 2017-01-19
På fat: 2017-02-04
OG: 1.047 (1.048)
FG: 1.013
ABV: 4.7%
IBU: 27
Mängd: 20 (20)
Malt
3.6kg Best Pilsner (81%)
200g Melanoidin (4.5%)
370g Weyer Carafa III 8.2%)
190g Best Caramunich 3 (4.1%)
90g Weyer Carafa II (2.1%)
Humle
200g Melanoidin (4.5%)
370g Weyer Carafa III 8.2%)
190g Best Caramunich 3 (4.1%)
90g Weyer Carafa II (2.1%)
Humle
18g Magnum 105%, 60min (21 IBU)
15g Perle 10min (3 IBU)
30g Perle 2 min (2 IBU)
15g Perle 10min (3 IBU)
30g Perle 2 min (2 IBU)
Jäst
2 paket rehydrerad S-189
Vatten
4ml Lactic
3g CaSO4
4g CaCl2
Mäskning
Vatten
4ml Lactic
3g CaSO4
4g CaCl2
Mäskning
Inmäsk 53 7min, 25liter
63grader 50min
70 grader 15min
76grader 7min
Pilsner vanlig mäskning, övrig malt tillsattes i början av 70 graders steget.
Lakning
6liter 1ml lactol
Bryggning
Kok 60minuter, protafloc + jästnäring vid 15min.
63grader 50min
70 grader 15min
76grader 7min
Pilsner vanlig mäskning, övrig malt tillsattes i början av 70 graders steget.
Lakning
6liter 1ml lactol
Bryggning
Kok 60minuter, protafloc + jästnäring vid 15min.
Jäsning
kyl på 11.5grader
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar