2017-02-10

#83 scwartz

Specifikation
Stil: Schwarzbier
Bryggd: 2017-01-19
På fat: 2017-02-04
OG: 1.047 (1.048)
FG: 1.013
ABV: 4.7%
IBU: 27
Mängd: 20 (20)

Malt
3.6kg Best Pilsner (81%)
200g Melanoidin (4.5%)
370g Weyer Carafa III 8.2%)
190g Best Caramunich 3 (4.1%)
90g Weyer Carafa II (2.1%)

Humle
18g Magnum 105%, 60min (21 IBU)
15g Perle 10min (3 IBU)
30g Perle 2 min (2 IBU)

Jäst
2 paket rehydrerad S-189

Vatten
4ml Lactic
3g CaSO4
4g CaCl2

Mäskning
Inmäsk 53 7min, 25liter
63grader 50min
70 grader 15min
76grader 7min

Pilsner vanlig mäskning, övrig malt tillsattes i början av 70 graders steget.

Lakning
6liter 1ml lactol

Bryggning
Kok 60minuter, protafloc + jästnäring vid 15min.

Jäsning
kyl på 11.5grader


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar