Specifikation
Stil: Modern lagerBryggd: 2017-02-06
På fat: 2017-02-19
Torrhumlad: 2017-02-14
OG: 1.054 (1.053)
FG: 1.014
ABV: 5,4 %
IBU: 30
Mängd: 21liter
Malt
3,8kg Best malz pilsner (75%)
1.0kg Maris Otter (20%)
250g Best cara Amber (5%)
Humle
1.0kg Maris Otter (20%)
250g Best cara Amber (5%)
Humle
5g Magnum 10% 60min (6 IBU)
30g Simcoe 13% (0min) 15min steep/whirlpool 85C (12 IBU)
30g Simcoe 13% (0min) 15min steep/whirlpool 85C (12 IBU)
30g Chinook 13% (0min) 15min steep/whirlpool (12 IBU)
Jäst
2 paket S-189, i ca 3liter 20C vört, under30 minuter kyldes resten av vörten till 13C.
Vatten
32liter
3g CaSO4
5g CaCl2
4ml Lactol i mäsk
Mäskning
25liter, inmäsk 66
66grader i 60min pH 5.38 efter 45min.
77grader utmäsk 10min
Lakning
7liter lakning
Bryggning
Kok 65min, protafloc, jästnäring + kylspiral vid 15.
66grader i 60min pH 5.38 efter 45min.
77grader utmäsk 10min
Lakning
7liter lakning
Bryggning
Kok 65min, protafloc, jästnäring + kylspiral vid 15.
Jäsning
FFT 6.2Brix
Kyl på 12
FFT 6.2Brix
Kyl på 12
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar