2017-02-19

#85 APL

Specifikation
Stil: Modern lager
Bryggd: 2017-02-06
På fat: 2017-02-19
Torrhumlad: 2017-02-14
OG: 1.054 (1.053)
FG: 1.014
ABV: 5,4 %
IBU: 30
Mängd: 21liter

Malt
3,8kg Best malz pilsner (75%)
1.0kg Maris Otter (20%)
250g Best cara Amber  (5%)

Humle
5g Magnum 10% 60min (6 IBU)
30g Simcoe 13% (0min) 15min steep/whirlpool 85C (12 IBU)
30g Chinook 13% (0min) 15min steep/whirlpool (12 IBU)
100g Simcoe/Chinook torrhumling 4dagar, i fat, spunding.

Jäst
2 paket S-189, i ca 3liter 20C vört, under30 minuter kyldes resten av vörten till 13C.

Vatten
32liter
3g CaSO4
5g CaCl2
4ml Lactol i mäsk

Mäskning
25liter, inmäsk 66
66grader i 60min   pH 5.38 efter 45min.
77grader utmäsk 10min

Lakning
7liter lakning

Bryggning
Kok 65min, protafloc, jästnäring + kylspiral vid 15.

Jäsning
FFT 6.2Brix
Kyl på 12




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar