2017-02-27

#86 Weiss

Specifikation
Stil: Weizen, sydtysk typ
Bryggd: 2017-02-15
På fat: 2017-02-28
OG: 1.048 (1.050)
FG: 1.011
ABV: 5%
IBU: 11
Mängd: 20

Malt
2.3kg Best Pilsner malt(50%)
2.3kg Best Vete malt(50%)

Humle
10g Magnum 10%, 60min (11 IBU)

Jäst
Wyeast 3068, 1.1liter förkultur, dekanterad

Vatten
3g CaSO4
5g CaCl2

Mäskning
25liter vatten, 3ml lactol
45 Feurulic acid rest 15min
67 grader 60min
76 grader 10min

Lakning
6liter, 1ml lactol

Bryggning
Preboil pH 5.46. (2ml extra lactol efter 10min i 60min mäsk)
60min kok, Protafloc och jästnäring vid 15min

Jäsning
18C

Fat/Flaskning
Fullt fat


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar