2017-12-15

#95 pale ale 9

Specifikation
Stil: APA
Bryggd: 2017-09-14
Torrhumlad: 2017-09-21
På fat: 2017-09-26
OG: 1.055 (1.056)
FG: 1.012
ABV: 5,5 %
IBU: 30
Mängd: 21liter

Malt
3,8kg Best malz pale ale (75%)
1.0kg Maris Otter (20%)
250g Best cara Amber  (5%)

Humle
5g Magnum 10% 60min (10 IBU)
80g 007 Golden hop 14% (0min) 15min steep/whirlpool ~85C (12 IBU)

160g 007 Golden hop torrhumling 4dagar, i fat, spunding.

Jäst
20g Bulldog Westcoast B5, rätt i hinken

Vatten
32liter
3g CaSO4
5g CaCl2
0.3g SMB
3ml Lactol i mäsk

Mäskning
25liter, inmäsk 55
66grader i 60min pH 5.48 efter 10min.
Tillsatte 2ml lactol 80%
pH 5.30 efter 30min
77grader utmäsk 10min

Lakning
7liter lakning

Bryggning
Kok 65min, protafloc, jästnäring + kylspiral vid 15.

Jäsning
Kyl på 18.5C.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar