Specifikation
Stil: APABryggd: 2017-09-14
Torrhumlad: 2017-09-21
På fat: 2017-09-26
OG: 1.055 (1.056)
FG: 1.012
ABV: 5,5 %
IBU: 30
Mängd: 21liter
Malt
3,8kg Best malz pale ale (75%)
1.0kg Maris Otter (20%)
250g Best cara Amber (5%)
Humle
1.0kg Maris Otter (20%)
250g Best cara Amber (5%)
Humle
5g Magnum 10% 60min (10 IBU)
80g 007 Golden hop 14% (0min) 15min steep/whirlpool ~85C (12 IBU)
80g 007 Golden hop 14% (0min) 15min steep/whirlpool ~85C (12 IBU)
Jäst
20g Bulldog Westcoast B5, rätt i hinken
Vatten
32liter
3g CaSO4
5g CaCl2
0.3g SMB
3ml Lactol i mäsk
Mäskning
32liter
3g CaSO4
5g CaCl2
0.3g SMB
3ml Lactol i mäsk
Mäskning
25liter, inmäsk 55
66grader i 60min pH 5.48 efter 10min.
Tillsatte 2ml lactol 80%
pH 5.30 efter 30min
77grader utmäsk 10min
Lakning
7liter lakning
Bryggning
Kok 65min, protafloc, jästnäring + kylspiral vid 15.
66grader i 60min pH 5.48 efter 10min.
Tillsatte 2ml lactol 80%
pH 5.30 efter 30min
77grader utmäsk 10min
Lakning
7liter lakning
Bryggning
Kok 65min, protafloc, jästnäring + kylspiral vid 15.
Jäsning
Kyl på 18.5C.
Kyl på 18.5C.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar