2017-12-18

#97 Jason, friday 13:th; A new beginning

Specifikation
Stil: Imp Stout
Bryggd: 2017-10-13
På fat för bulk lagring: 2017-10-23
På flaska:
OG: 1.083
FG: 1.032
ABV: 7%
IBU: 67
Mängd: 20 (20)

Malt
4kg Maris Otter
750g English Medium Crystal
200g Flaked Barley
200g Flaked wheat
500g Rostat korn
350g Pale chocolate

1kg extra light DME

Humle
77g Endeavor 9.5%, 60min (67 IBU)

Jäst
3 påsar M15
1 påse Bulldog B4 efter 4 dagar
1 påse US-05 med 100g DME efter 1 vecka

Vatten
30liter
3g CaSO4
5g CaCl2

Mäskning
60min 67 grader
pH 5.28 efter 10 minuter

Bryggning
Kok 75min

Jäsning
Rehydrering i jäskärl
19 grader på  kylen

Flaskning
85g strösocker med lite F2.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar