Stil: Rökbock
Bryggd: 2017-10-23
På flaska: 2017-11-23
OG: 1.068 (1.070)
FG: 1.020
ABV: 6.6%
IBU: 37
Mängd: 9liter
Malt
2.8kg Best Rökmalt (68%)
800g Munich Barke (20%)
230g Caramunich III (5.6%)
200g Gotländsk rökmalt (4.8%)
100g Carafa I Spec (2.4%) Mash out
Humle
800g Munich Barke (20%)
230g Caramunich III (5.6%)
200g Gotländsk rökmalt (4.8%)
100g Carafa I Spec (2.4%) Mash out
Humle
20g Magnum 10%, 60min (35 IBU)
15g Hallertau 5min (2 IBU)
15g Hallertau 5min (2 IBU)
Jäst
B34 Bulldog Lager jäst 10g
Vatten
20liter
2g CaSO4
2g CaCl2
2ml lactol
Ca: 104ppm
Cl: 94ppm
SO4: 118ppm
Mäskning
Vatten
20liter
2g CaSO4
2g CaCl2
2ml lactol
Ca: 104ppm
Cl: 94ppm
SO4: 118ppm
Mäskning
66.5 grader vid inmäskning 10:15, 10 liter 74 gradigt vatten i kylväska med all malt utom carafa.
Glömde carafa i utmäskning. Körde te-filter i 15min under uppvärmning till kok.
Tillsatte 200g spraymalt för att nå 1055 i 16 liter.
Bryggning
Kok 60min, 17-> 13liter
Glömde carafa i utmäskning. Körde te-filter i 15min under uppvärmning till kok.
Tillsatte 200g spraymalt för att nå 1055 i 16 liter.
Bryggning
Kok 60min, 17-> 13liter
Jäsning
50g strösocker, 8liter
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar