2018-01-11

#99 Irish stout murphys

Specifikation
Stil: Irish stout
Bryggd: 2017-11-08
På fat: 2017-11-18
OG: 1.042 (1.044)
FG: 1.013
ABV: 3.9%
IBU: 33
Mängd: 20 (21)
pH: 4,33

Malt
2.6kg Maris otter (57%) (mash)
850g Kornflingor (19%)
180g CaraPils (4%)

360g Crystal Medium (8%) (steep)
360g Rostat korn(8%)
180g Carafa III(4%)

Humle
37g Challenger 7.3%, 60min (33 IBU)

Jäst
1469 1.1 liter förkultur

Vatten
4ml Lactic
5g CaSO4
5g CaCl2

Mäskning
Inmäsk 68, 25liter
68 grader 70min
77 grader 7min

Lakning
6liter 1ml lactol

Bryggning
Kok 60minuter, protafloc vid 20, jästnäring vid 10min.

Jäsning
17,5grader


kyl på 17.5grader


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar