Stil: Imperial Stout
Bryggd: 2017-12-05
Torrhumlad: 2017-12-17
Flaskad: 2017-12-27
OG: 1.092 (1.093)
FG: 1.020
ABV: 9.2%
IBU: 65
Mängd: 12 (12)
Malt
4.5kg Crisp Maris Otter (74%)
1.0kg Crisp Brown (16.5%)
600g Crisp Black (9.5%) sista 30min av mäsk
Humle
1.0kg Crisp Brown (16.5%)
600g Crisp Black (9.5%) sista 30min av mäsk
Humle
40g Bramling Cross 7.2%, 60min (42 IBU)
50g Hallertau 30min (23 IBU)
50g Fuggle torrhumling 4 dagar
50g Hallertau 30min (23 IBU)
50g Fuggle torrhumling 4 dagar
Jäst
2 paket Nottingham
Vatten
3g CaSO4
5g CaCl2
0.3g SMB
Mäskning
Vatten
3g CaSO4
5g CaCl2
0.3g SMB
Mäskning
Inmäsk 67, 75min, 20liter
efter 30minuter pH 5.54
76 grader 7min
efter mäskning pH 5.24
Lakning
3,5liter
Bryggning
Kok 75minuter, protafloc vid 15min.
efter 30minuter pH 5.54
76 grader 7min
efter mäskning pH 5.24
Lakning
3,5liter
Bryggning
Kok 75minuter, protafloc vid 15min.
Jäsning
kyl på 17.5grader
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar