2018-10-15

#112 rapa III

Specifikation
Stil: Pale ale med råg
Bryggd: 2018-09-18
På fat: 2018-09-26
Torrhumlad: 2018-09-22
OG: 1.053 (1.054)
FG: 1.011
ABV: 5.5 %
IBU: ~30
Mängd: 21 (20)

Malt
4.1kg Bestmalz Pale ale (80%)
800g Weyermann Råg malt (16%)
200g Weyermann Råg crystal (4%)

Humle
5g Magnum 10% 60min (6 IBU)
50g Equinox 13% (0min) 15min steep/whirlpool 85C (14 IBU)
30g Antahnum 5% (0min) 15min steep/whirlpool (5 IBU)
170g Anthanum/Mosaic torrhumling 4dagar, i fat, spunding 0.8bar. Kallkrash 2 dagar.

Jäst
WLP001 förkultur 1,5 liter

Vatten
5g CaSO4
4g CaCl2
4ml lactol mäsk
1ml lactol lakning (i 6 liter)

Mäskning
43°C i 15min 25liter
66°C i 30min pH 5.36
72°C i 20min
77°C i 7min

Lakning
6 liter

Bryggning
40min kok, kylspiral, protafloc och jästnäring vid 15min

Jäsning
Kyl på 19°C



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar